מאפינס קישואים טבעוני

חופשת הסמסטר מתקרבת, ואין כמוני מאושרת להיפרד מהכיתה הנפלאה שלי. הם באמת היו מתוקים, לא האמנתי כשהם הגיעו לכל שיעור רבע שעה (כן, כן) לפני הזמן, וישבו בשקט עד שנתחיל. היו כל כך רציניים, מנומסים ושקטים. וואו. אני עוד זוכרת איך הערתי למורים וסגני מנהלים שלימדתי בישראל לא לדבר בטלפון בזמן שיעור.

היתרון הגדול בחופשה הוא שאני לא אלמד עכשיו חודש וחצי. עבדתי בפרך בבדיקת דו"חות מעבדה, שהיו צריכים להיות מתואמים לגמרי עם יתר המתרגלים של הקורס. וזה לא פשוט מכיוון שהחוג לפסיכולוגיה כאן הוא סוג של אימפריה – יש בשנה א' 800 תלמידים, זאת אומרת שישנם 30 מתרגלים שונים.

בדיקת העבודות היתה עניין מפרך למדי, ואלה היו הימים היותר זעופים שלי בתקופה האחרונה. לכל דו"ח ארוך ומייגע שקראתי היה דף ציינון מפורט להחריד, וכשסוף סוף העברתי הלאה את ערימת 25 הדו"חות למזכירות, היא חזרה אלי כעבור יומיים עם הערות ותיקונים לבדיקה שלי.

כמובן שתקופה של בדיקת עבודות היא זמן מצוין לעסוק בדברים חשובים ביותר שאינם סובלים דיחוי, וכך מצאתי את עצמי עסוקה לא מעט בלמצוא פתרונות יצירתיים לשימוש בשלושת החברים האלה, שבאו אתנו הביתה מהשוק יום אחד.

SAMSUNG

אחרי שמיציתי את כל התבשילים שאני יכולה לחשוב עליהם מקישואים, חלטתי והקפאתי לשימוש בחורף את מה שנותר, ועבדתי ימים כלילות (ולא רק כמשל) על שטיפת וייבוש הזרעים שלהם לשתילה באביב, עד שדני הזכיר לי שבכל זאת הגינה שלנו קצת מוגבלת בשטח שלה, פניתי למתכון החביב הזה, שהכינה עמיתה במעבדה, ואחרי כמה שינויים והתאמות יצא תוצר נחמד למדי.

מז הכנתי את המתכון עם בננות, וגם עם דלעת במקום קישואים ויצא יופי.

מאפינס קישואים טבעוני (מתכון ל-12 מאפינים)

1.5 כוסות קמח מלא

3/4 כוס סוכר

1.5 כוסות של קישואים מגוררים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית אגוז מוסקט

1 כפית תמצית וניל

1/3 כוס שמן (קנולה, זרעי ענבים, חמניות)

2 כפיות שטוחות אבקת אפיה

קינמון טחון וסוכר לפיזור מעל

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה מערבבים את כל היבשים – קמח, סוכר, מלח, אבקת אפיה, קינמון ואגוז מוסקט.
  3. בקערה שניה מערבבים את כל הרטובים: הקישואים, וניל ושמן. מערבבים את שתי התערובות יחד (היבשה והרטובה), אבל לא מערבבים יותר מידי.
  4. ממלאים תבנית מאפינס, עד 3/4 הגובה, ומפזרים מעל סוכר וקינמון.
  5. אופים עד שהמאפינס יבשים מזהיבים, בערך 30 דקות

בתיאבון!

IMG_7769

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתכונים, עם התגים . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

4 תגובות על מאפינס קישואים טבעוני

  1. נילי הגיב:

    טעים בטירוף!
    ידע אישי!!!

  2. nili segal הגיב:

    מקסים!
    וטעים!!!!

  3. Peretz Segal הגיב:

    היי קרן, תודה יסמין מתוקה להפליא. נשיקות לחג שבועות שמח

    נשלח מה-iPhone שלי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s