חופשת הסמסטר מתקרבת, ואין כמוני מאושרת להיפרד מהכיתה הנפלאה שלי. הם באמת היו מתוקים, לא האמנתי כשהם הגיעו לכל שיעור רבע שעה (כן, כן) לפני הזמן, וישבו בשקט עד שנתחיל. היו כל כך רציניים, מנומסים ושקטים. וואו. אני עוד זוכרת איך הערתי למורים וסגני מנהלים שלימדתי בישראל לא לדבר בטלפון בזמן שיעור.
היתרון הגדול בחופשה הוא שאני לא אלמד עכשיו חודש וחצי. עבדתי בפרך בבדיקת דו"חות מעבדה, שהיו צריכים להיות מתואמים לגמרי עם יתר המתרגלים של הקורס. וזה לא פשוט מכיוון שהחוג לפסיכולוגיה כאן הוא סוג של אימפריה – יש בשנה א' 800 תלמידים, זאת אומרת שישנם 30 מתרגלים שונים.
בדיקת העבודות היתה עניין מפרך למדי, ואלה היו הימים היותר זעופים שלי בתקופה האחרונה. לכל דו"ח ארוך ומייגע שקראתי היה דף ציינון מפורט להחריד, וכשסוף סוף העברתי הלאה את ערימת 25 הדו"חות למזכירות, היא חזרה אלי כעבור יומיים עם הערות ותיקונים לבדיקה שלי.
כמובן שתקופה של בדיקת עבודות היא זמן מצוין לעסוק בדברים חשובים ביותר שאינם סובלים דיחוי, וכך מצאתי את עצמי עסוקה לא מעט בלמצוא פתרונות יצירתיים לשימוש בשלושת החברים האלה, שבאו אתנו הביתה מהשוק יום אחד.
אחרי שמיציתי את כל התבשילים שאני יכולה לחשוב עליהם מקישואים, חלטתי והקפאתי לשימוש בחורף את מה שנותר, ועבדתי ימים כלילות (ולא רק כמשל) על שטיפת וייבוש הזרעים שלהם לשתילה באביב, עד שדני הזכיר לי שבכל זאת הגינה שלנו קצת מוגבלת בשטח שלה, פניתי למתכון החביב הזה, שהכינה עמיתה במעבדה, ואחרי כמה שינויים והתאמות יצא תוצר נחמד למדי.
מז הכנתי את המתכון עם בננות, וגם עם דלעת במקום קישואים ויצא יופי.
מאפינס קישואים טבעוני (מתכון ל-12 מאפינים)
1.5 כוסות קמח מלא
3/4 כוס סוכר
1.5 כוסות של קישואים מגוררים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 כפית תמצית וניל
1/3 כוס שמן (קנולה, זרעי ענבים, חמניות)
2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
קינמון טחון וסוכר לפיזור מעל
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בקערה מערבבים את כל היבשים – קמח, סוכר, מלח, אבקת אפיה, קינמון ואגוז מוסקט.
- בקערה שניה מערבבים את כל הרטובים: הקישואים, וניל ושמן. מערבבים את שתי התערובות יחד (היבשה והרטובה), אבל לא מערבבים יותר מידי.
- ממלאים תבנית מאפינס, עד 3/4 הגובה, ומפזרים מעל סוכר וקינמון.
- אופים עד שהמאפינס יבשים מזהיבים, בערך 30 דקות
בתיאבון!
טעים בטירוף!
ידע אישי!!!
מקסים!
וטעים!!!!
היי קרן, תודה יסמין מתוקה להפליא. נשיקות לחג שבועות שמח
נשלח מה-iPhone שלי
תודה רבה אבא (-: